Netsky brengt begin volgend jaar nieuw album uit

Drum-'n-bass-artiest Netsky brengt begin volgend jaar een nieuw album uit. De opvolger van het succesvolle "2" zal muzikaal erg gevarieerd zijn, zegt de jonge Belg. "Er staat disco, hiphop en soul op en misschien zelfs reggae."
All rights reserved to Matthias Engels

Sinds "2" uit 2012, dat met "Come alive" en "Give & take" grote hits voortbracht, is Netsky een fenomeen. Bij ons, maar ook in onder meer Groot-Brittannië, ging het album vlot over de toonbank. De 24-jarige drum-'n-bassproducer, Boris Daenen uit Edegem, stond met zijn liveband onlangs nog op Pinkpop en op Rock Werchter.

Maar intussen werkt hij ook volop aan zijn derde album, waarvoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Toch wil Daenen geen kopie maken van zijn succesplaat. Zo zal het album invloeden van onder andere soul, disco en hiphop bevatten, laat hij weten in een interview met FaceCulture. "Ik wil experimenteren en niet vast komen te zitten in een stramien waarbij iedereen verwacht dat ik steeds dezelfde drumbeat in steeds hetzelfde tempo maak", klinkt het.

Netsky wil de plaat begin volgend jaar lanceren, "in februari of maart". Aan muziek maken beleeft hij nog steeds veel plezier. "Het is heel erg verslavend. Ik kan geen week doorbrengen zonder muziek te maken."