Ruim helft Britten kan moeilijk eindjes aan elkaar knopen

Zowat 52 procent van de Britten heeft op het einde van de maand moeite om de facturen te betalen. Dat blijkt uit een studie van de Money Advice Service, een orgaan dat advies geeft aan de Britse regering. Bij een gelijkaardige peiling in 2006 was dat nog 35 procent.
Associated Press / Source : AP

"We erkennen dat de tijden zwaar blijven voor de gezinnen, maar we blijven gefocust en de Britse economie is op goede weg om te genezen", aldus een woordvoerder van het Britse ministerie van Financiën. Het ministerie noemt de cijfers niet alarmerend.

De Money Advice Service stelde nochtans grote lacunes vast wanneer het aankomt op het beheren van een budget door de gezinnen. "In theorie is het nochtans eenvoudig: geef minder uit dan je verdient en bereid je voor op de toekomst."

Twee op de drie Britten is volgens de studie nochtans goed bezig wat de organisatie van hun financiën betreft. Sinds de crisis controleren ze steeds nauwgezetter hun rekeninguittreksels. Twee op de vijf gaat zelfs specifiek op zoek naar verdachte transacties.

Toch blijkt uit de studie ook dat veel Britten gewoon niet goed op de hoogte zijn van geldzaken. Zo kan een op de zes ondervraagde volwassenen niet het juiste rekeningsaldo aflezen van een rekeninguittreksel.