Verdachte van moord op Aurore blijft ontkennen

De 29-jarige Russische man die verdacht wordt van de moord op de 29-jarige Aurore Ruyffelaere verschijnt pas dinsdag voor de raadkamer. Gisteren heeft de man geprobeerd zich van het leven te beroven. Hij blijft de feiten ontkennen, zegt zijn advocate Katrien Van der Straeten.

De verdachte werd dinsdagmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd maandagavond aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte.

Normaal gezien had de man vanochtend voor de raadkamer moeten verschijnen, maar omdat hij gisteren een poging tot zelfdoding ondernam, had zijn advocate uitstel gevraagd. De man ligt nu in het ziekenhuis, maar hij is buiten levensgevaar. Vandaag kon hij de zitting in de raadkamer niet bijwonen, dinsdag zal dat waarschijnlijk wel lukken. 

"Ik heb gisteravond een gesprek gehad met mijn cliënt, maar dat was vrij beperkt gelet op wat er gebeurd is", zegt zijn advocate Katrien Van der Straeten (foto in tekst). "Hij blijft formeel ontkennen. Ik zal hem de komende dagen opnieuw bezoeken met het oog op de zitting van de raadkamer. Ik hoop dat hij snel het ziekenhuis kan verlaten en dat hij dinsdag voor de raadkamer kan verschijnen."

Het is nog niet duidelijk wanneer de man opnieuw verhoord zal worden. Hij blijft onder aanhoudingsmandaat. Wanneer zijn toestand het toelaat, moet hij het ziekenhuis verlaten en wordt hij opnieuw naar de gevangenis gebracht.