William en Kate registreren geboorte zoontje

In Groot-Brittannië hebben prins William en zijn echtgenote Kate de geboorte van hun zoon George nu ook officieel geregistreerd. George is geboren op 22 juli en is de derde in lijn voor de Britse troonsopvolging, na zijn grootvader Charles en zijn vader William.

De officiële registratie gebeurde op Kensington Palace, de residentie van William en Kate, in het westen van Londen. Daarvoor is een registratie-ambtenaar zelf naar het paleis gekomen, waar prins William zijn handtekening heeft geplaatst voor de officiële registratie.

"De Hertog en Hertogin van Cambridge hebben officieel de geboorte van prins George geregistreerd", luidt een kurkdroge mededeling van Kensington Palace. "De Hertog van Cambridge ondertekende het geboorteregister, met als getuige een ambtenaar van het registratiekantoor van Westminster."

De koninklijke geboorte, vorige week, was groot nieuws voor de media. Tal van journalisten kampeerden dagenlang voor de deur van Saint Mary's Hospital, wachtend tot William en Kate de koninklijke boreling kwamen tonen. Twee dagen later werd de naam van het nieuwe prinsje bekendgemaakt.