"Als Iggy arriveert beginnen ze er gewoon aan"

Vandaag is het een rock-'n-rollavond op de Lokerse Feesten met groepen als Iggy & The Stooges, Killing Joke en Enter Shikari. In het publiek ziet Studio Brussel-reporter Bram Willems veel mannen met zwarte T-shirts, lang haar, tatoeages en zwarte oogschaduw.
©Chris Stessens

Iggy & The Stooges zijn vier minuten te vroeg begonnen aan hun set. "Als Iggy arriveert, dan beginnen ze er gewoon aan", zegt Willems. "Hij kruipt het podium op en is vertrokken."

Willems zag Iggy Pop aankomen in Lokeren. "Hij zat al met ontbloot bovenlijf in het busje dat hem naar het podium bracht", zegt hij. "Het is grappig om te zien dat hij een beetje als een oud meneertje de trap naar het podium neemt en van zodra hij op het podium staat meteen wild begint te dansen en te zwaaien naar het publiek. Dan is hij plots de grote entertainer."

Voor Iggy & The Stooges gaf Killing Joke een donkere show. "Het zijn eerbiedig gezegd oude mannen die staan te rocken", zegt Willems. "Killing Joke is de perfecte opener voor Iggy & The Stooges."

Het publiek had zich ook al kunnen uitleven op Enter Shikari. De fans voor het podium gingen stevig te keer, wat een heuse stofwolk met zich meebracht.

De Lokerse Feesten lopen nog tot en met zondag 11 augustus, met headliners als Primal Scream, Deep Purple, Snoop Dogg, Damien Rice, The B-52's en Texas.

©Chris Stessens