"Geen beertjes, maar gooi condooms, én geld!"

“Hij komt! Hij komt!” En vanavond is het dan zover: Robbie Williams treedt op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het "enfant terrible van de Britse muziekscene" zal er een resem hits ten gehore brengen. Maar niet alleen om zijn muzikale kwaliteiten is hij een fenomeen geworden. De nu 39-jarige Williams heeft ook nooit een blad voor zijn mond genomen. We maakten een selectie van zijn opmerkelijkste uitspraken.

- "Ik kwam Courtney Love tegen, en ze zei me dat ze met me naar bed wilde, maar dat dat niet kon door mijn "popster-ding". Dus zei ik dat ik ook niet met haar naar bed kon, door haar "lelijke ding"."

- "Er zijn niet zoveel mensen bij wie ik denk van: "Ooh, die zijn aantrekkelijk." Indien het zo is, dan ben ik met hen allemaal naar bed geweest."

- "Ik ben op zoek naar iemand die ik kan knuffelen en met wie ik vroeg kan gaan slapen. Daar kijk ik naar uit. In de tussentijd heb ik een paar relaties die niets voorstellen."

- "Waar ik ook ben, er gebeurt altijd iets fantastisch als ik zeg dat ik Robbie Williams ben. Men luistert dan geïnteresseerd naar hetgeen ik te zeggen heb. Wat voortreffelijk is, want eigenlijk ben ik maar een idioot uit Stoke-On-Trent."

- "Madonna zag er verrukkelijk uit. Ik kan niet geloven dat ze al 89 is en er nog altijd zo uitziet."

- "Ik ben de enige man die kan zeggen dat hij in Take That gezeten heeft, en in twee leden van The Spice Girls."

- "Heel wat homoseksuele popsterren doen alsof ze hetero zijn. Ik ga starten met een groep van heteroseksuele popsterren die doen alsof ze homo zijn."

- "Toen ik voor het eerst David Beckham tegenkwam, was het me niet duidelijk of ik hem nu een hand moest geven of zijn gezicht moest aflikken."

- "Gooi geen teddyberen naar mij. Ik ben een volwassen man. Maar gooi condooms, en geld. Geen muntstukken, maar papieren geld."

- "Dit is mijn 48e prijs dit jaar. Wanneer ik blijkbaar de 50e win, dan kan ik ze inruilen voor een ketel."

- "Ik heb cocaïne gesnoven met de helft van het aantal journalisten die negatief bericht hebben over Kate Moss."

- "Ik hou van naakt. Diep binnenin mij ben ik een naturist."

AP2012

lees ook