"Spelen op Dranouter is droom die in vervulling gaat"

De tweede festivaldag van Dranouter is met 23.000 bezoekers volledig uitverkocht. Daar zat niet alleen het ideale festivalweer, maar ook het optreden van de Broken Circle Bluegrass Band van Johan Heldenbergh en Veerle Baetens zeker voor iets tussen.
Copyright: JOpix

Voor Johan Heldenbergh is optreden op Dranouter een droom die in vervulling gaat. "Dit is het enige festival waar ik naartoe ga en om hier dan zelf te mogen staan, dat is echt super. Toen we hier enkele jaren geleden op de camping verbleven en een vriend commentaar had op mijn gitaarspel, heb ik gezegd dat ik over vijf jaar ook op Dranouter zou staan. We zijn nog geen vijf jaar verder en ik sta hier al. Een grote mond kan soms helpen."

Ook De Nieuwe Snaar heeft vanavond opgetreden in Dranouter. De groep stond hier sinds het begin van het festival regelmatig op het podium. Nu De Nieuwe Snaar op afscheidstournee is, mocht een vaarwel aan het Dranouterpubliek zeker niet ontbreken.

"We gaan het zeker missen", zegt Jan De Smet. "Maar wie weet gaan we andere dingen doen, die ons opnieuw op festivals brengen."

Na het zwoele weer van gisteren, was het vandaag het perfecte festivalweer: 20 graden, zon, wolken en een briesje.

Will Tura voor het eerst op Dranouter

De tweede festivaldag van Dranouter ging van start met een speciale Radio 1 Sessie die in het teken stond van West-Vlaamse artiesten.

Gastheer Wannes Capelle van Het Zesde Metaal nodigde onder anderen Will Tura, Willy Willy, Flip Kowlier en Klaas Delrue uit.

Voor Will Tura, die gisteren 73 jaar geworden is, was het de eerste keer dat hij op Dranouter speelde. En daar kwam toch enige overtuigingskracht aan te pas. "Je denkt toch: hoe gaan ze reageren? Maar ik ben erg tevreden, want ik heb het gevoel dat het goed gegaan is", zei de zanger achteraf. Zijn hit in het West-Vlaams "Mo vint toch" mocht natuurlijk niet ontbreken.