Aandeel Facebook voor het eerst boven introductieprijs

Het aandeel van Facebook is voor het eerst meer waard dan de introductieprijs van 18 mei 2012. Het aandeel sloot gisteren op Wall Street af aan een koers van 38,05 dollar. Dat is een fractie meer dan de 38 dollar waartegen het ruim een jaar geleden op de beurs was geïntroduceerd.
AFP ImageForum

Het aandeel van Facebook werd gisteren 1,5% duurder op de beurs van Wall Street in New York. Aan het einde van de beursdag noteerde het aan 38,05 dollar.

Daarmee heeft het voor het eerst opnieuw aangeknoopt met de introductiekoers van 18 mei 2012. Bij die veelbesproken beursintroductie werd de waarde van de aandelen op 38 dollar vastgelegd.

Sindsdien heeft het aandeel slechts 1 keer die waarde overstegen. Dat gebeurde nog diezelfde dag toen het aandeel op 38,23 dollar eindigde.

De beursgang bleek nadien geen daverend succes. Investeerders toonden zich sceptisch over het vermogen van Facebook om geld te puren uit de netwerksite met 1 miljard gebruikers.

In september vorig jaar bereikte het aandeel een dieptepunt van 17,55 dollar. Maar sinds vorige week heeft het een stevige remonte ingezet. Beter dan verwachte kwartaalresultaten deden het aandeel vorige donderdag al met 30 procent stijgen tot 34,36 dollar.

De stijgende beurskoers is niet alleen goed nieuws voor de kleine belegger, maar ook voor eigenaar Mark Zuckerberg. De 29-jarige stichter van Facebook zag zijn vermogen dit jaar al met 52% stijgen, tot 18,6 miljard dollar.