Bloodhound Gang na stunt niet welkom in Rusland

De Amerikaanse groep Bloodhound Gang is geschrapt van de affiche van een Russisch festival nadat de basgitarist bij een vorig optreden in Oekraïne de Russische vlag in zijn broek gestopt had. De Russische overheid reageerde furieus op het incident.

Op filmpjes op het internet (zie bovenaan) is te zien hoe basgitarist Jared Hasselhoff de Russische vlag vooraan in zijn broek stopt en ze er achteraan weer uittrekt. "Niet vertellen aan Poetin", roept hij het publiek toe.

De Russische minister van Cultuur Vladimir Medinsky twitterde: "Ik heb de lokale autoriteiten gesproken. Bloodhound Gang mag zijn koffers pakken. Deze idioten treden niet op in Kubana."

Bloodhound Gang schuwt geen taboe. De groep staat bekend om zijn vaak obscene, beledigende, seksueel expliciete en humorische songs, zoals "The bad touch", met de bekende tekst: "You and me, baby, ain't nothin' but mammals, so let's do it like they do on the Discovery Channel."