Bosbranden in Mallorca onder controle

De grote bosbranden die Mallorca al enkel dagen teisteren, zijn onder controle. Het ging om een van de ergste bosbranden in de geschiedenis van het Spaanse vakantie-eiland. Meer dan 2.000 hectare bos viel ten prooi aan de vlammen.

De bosbrand is vorige week zaterdag ontstaan en is wellicht veroorzaakt door een barbecue. Tegen woensdag vormde het vuur geen gevaar meer voor omwonenden, maar pas sinds vandaag is het vuur echt onder controle. Aan de blusactie van wat een van de grootste bosbranden is in de geschiedenis van het Spaanse vakantie-eiland, hebben ruim 800 brandweermannen meegeholpen. Bij de bosbrand zijn geen slachtoffers gevallen.

Volgens schattingen heeft de brand in het natuurpark van het Tramuntana-gebergte, Unesco-werelderfgoed in het noordwesten van het eiland, 2.335 hectare bos vernield.