Drukste verkeersdag van de zomer op Europese wegen

Op de Europese wegen is het vandaag op veel plaatsen filerijden. Het eerste weekend van augustus is traditioneel een wisselweekend. Er zijn zowel veel vertrekkende vakantiegangers als mensen die terugkeren. Vooral in Frankrijk is het aanschuiven op de weg. Het filerecord is er gebroken.

In Frankrijk stond er om 13 uur zo'n 805 km file, dat is een absoluut record. Het vorige record dateert van hetzelfde weekend vorig jaar en lag op 765 km. De grootste files staan op de as Lyon-Orange-Perpignan-Spanje, maar ook op de as Parijs-Bourdeaux, op de as Parijs-Clermont-Ferrand en op de A7 tussen Lyon en Bollène.

Ook in de rest van Europa wordt het naar verwachting de drukste dag van de zomer op de snelwegen. Zo staan er lange files in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, onder meer aan de Gothardtunnel. Verwacht wordt dat de meeste files tegen 16 uur zullen zijn opgelost.

Op de website van TomTom kunt u live volgen waar er de grootste verkeersproblemen zijn in Europa.

Het verkeer in ons land kunt u op de voet volgen op onze verkeerspagina: