Rampenplan even van kracht in Nieuwpoort na chloorlek

In Nieuwpoort is deze namiddag even het gemeentelijk rampenplan afgekondigd na een chloorlek op een camping. Dat bevestigt burgemeester Roland Crabbe (CD&V). Het gevaar is inmiddels geweken en de situatie is onder controle.

Op de camping Kompas in Sint-Joris bij Nieuwpoort werd vanmorgen een chloorlek in het zwembad vastgesteld door een werknemer.

De uitbaters van de camping probeerden het probleem eerst eigenhandig op te lossen. Toen dat niet lukte, werd de hulp van een vijftal brandweerkorpsen in de buurt ingeroepen.

Het gemeentelijk rampenplan was even van kracht. Inmiddels is het chloor op een verdunde manier in de riolering geloosd. Dat gebeurde in nauw overleg met de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening.

Burgemeester Crabbe (kleine foto) benadrukt dat het probleem snel werd opgelost. "Er zijn ook geen mensen van de camping of uit de buurt die problemen hebben gehad door het lek", zegt hij. De oorzaak van het lek wordt nog onderzocht.