7.300 deelnemers voor Museumnacht in Antwerpen

In Antwerpen hebben 7.300 mensen deelgenomen aan de Museumnacht. Dat zijn er een paar honderd meer dan vorig jaar, meldt organisator Prospekta. Verschillende musea hebben gisteravond van 19 uur tot 1 uur de deuren opengezet.

Al voor de negende keer stelden verschillende musea hun deuren in de late uren open. 7.300 mensen kochten een polsbandje en gingen langs in een of meerdere van de 16 openbare of private musea. Dat komt neer op zo'n 30.000 museumbezoeken. Volgens de organisatie waren er "opvallend veel" jongeren onder de bezoekers.

Niet alleen zij, maar ook kinderen konden op de Museumnacht terecht. Tussen 19 uur en 21 uur waren er speciale activiteiten, zoals een zoektocht in het museum Mayer van den Bergh.

Opvallend dit jaar was een geleide jogtocht. Een 45-tal jongeren jogde van museum naar museum in een 6,5 kilometer lange tocht. In elk museum kregen ze bij een topstuk uit de collectie zowel uitleg als de nodige tijd om uit te blazen.

20 van 1.200 deelnemers aan een wedstrijd wonnen een overnachting op het dak van het MAS. Het festival wordt afgesloten met een afterparty in het Ufo-café het FotoMuseum.

Volgens de organisatie zijn ook de musea erg tevreden. Volgens hen werd "een ander publiek" bereikt. De deelnemers kunnen tot eind augustus hun polsbandje nog inruilen voor een gratis bezoek aan een van de deelnemende musea.