Auto rijdt in op menigte in Los Angeles

In Los Angeles, in de Verenigde Staten, is een auto ingereden op voetgangers op de dijk van Venice Beach. Er viel één dode en elf anderen raakten gewond.
AP2013
Een bewakingscamera kon vastleggen hoe de auto op de voetgangers inreed.

Het incident vond plaats op de drukke toeristische boulevard Venice Beach, waar allerlei café's, restaurants en galerijen zijn. Tijdens weekends in de zomer wandelen er elke dag tot 150.000 mensen.

Een automobilist reed gisteravond plots in op een groep mensen die op de drukke boulevard aan het kuieren waren. Volgens getuigen was het een chaotische situatie. Eén van de twaalf gewonden overleed later in het ziekenhuis. Nog iemand verkeert in kritieke toestand.

Ooggetuigen meldden later dat de bestuurder na de aanrijding te voet weg wandelde. Het is nog niet duidelijk of het om kwaad opzet gaat of om een ongeval. Volgens getuigen leek het alsof de man de controle had over zijn stuur en bewust het voetpad opreed. De politie onderzoekt de zaak en heeft een verdachte opgepakt.