Honderden (oud-)leerlingen nemen afscheid van Aurore

In het atheneum Erasmus in Deinze hebben vanmorgen enkele honderden leerlingen en oud-leerlingen een herdenking bijgewoond van Aurore Ruyffelaere. De 29-jarige lerares uit De Pinte kwam een week eerder om bij een roofmoord in Gent na een avondje Gentse Feesten.

Vanmorgen is Aurore herdacht in de school in Deinze waar ze les gaf. De herdenking begon met het planten van een boom in de buurt van de refter van de school. Daarna werden tientallen ballonnen opgelaten met daaraan een foto van Aurore bevestigd, waarop iedereen aan de achterzijde een persoonlijke boodschap kon noteren.

Na de boom en de ballonnen is een serene afscheidsplechtigheid gehouden in de refter van de school. Honderden mensen, vooral leerlingen en oud-leerlingen, maar ook leerkrachten en oud-leraars die haar goed hebben gekend, woonden de plechtigheid bij. Ook de ouders van de jonge vrouw waren aanwezig.

Ook AA Gent herdacht de moord op Aurore. Net voor de aftrap AA Gent-KV Mechelen, de eerste match van het nieuwe seizoen in de gloednieuwe Ghelamco Arena, werd een minuut stilte gehouden. De officiële begrafenis van Aurore vindt volgende week plaats.