Huwelijksfeesten waar u ze misschien niet verwacht

Het Britse koppel Steve en Emily Asher koos afgelopen weekend hun trouwfeest niet in een opgedirkte feestzaal te houden, maar in hun plaatselijke McDonald’s. De gasten werden er onthaald op hamburgers en frietjes. "Iedereen vond het geweldig", reageerde het koppel achteraf. En de kostprijs viel zeker mee: 175 euro voor 33 gasten. Het mag dus duidelijk origineler zijn dan een met ballonnen versierde parochiezaal. Dat vonden ook de volgende koppels.
AP2012

Meubelgigant

Terwijl Shirley Stewart samen met haar dochter rustig rondwandelde in de plaatselijke IKEA, merkte ze plots een goed uitziende man. Zo onopvallend mogelijk probeerde de vrouw uit New Jersey (VS) te zien of hij een huwelijksring droeg. Omdat het antwoord negatief was, trok de dochter haar stoute schoenen aan en vroeg de man zijn telefoonnummer "voor haar moeder". Het ijs was gebroken. Het koppel besliste in juni 2013 te trouwen in een IKEA-vestiging. In plaats van naar het altaar te stappen, stapten zij doorheen de hele winkel, gevolgd door hun gasten.

Racebaan

"Terwijl anderen geïrriteerd geraakten door het lawaai van de racewagens, kon ik van het geluid niet genoeg krijgen", aldus Chris Daugerthy. En dus koos hij ervoor om in februari 2005 te trouwen op de "Daytona International Speedway"-racebaan in Victory Lane, terwijl er proefritten voor een wedstrijd bezig waren. Het koppel vond het een "once in a lifetime"-ervaring. Autocoureur Mark Martin mocht opdraven als getuige. Met de gasten werd vervolgens genoten van de luidruchtige racewagens.

Fastfoodketen

Taco’s en burrito’s, dat kregen de gasten geserveerd tijdens het huwelijk van Paul en Caragh Brooks. Het was het eindpunt van een lang liefdesverhaal, omdat Caragh, afkomstig uit Australië, bleef twijfelen om definitief de overstap naar de VS te maken. Wanneer ze elkaar in de tussentijd wel zagen, dan gebeurde dat vooral in de fastfoodketen Taco Bell. De intense gesprekken daar deden het koppel dan ook besluiten daar te trouwen. De moeder van de bruidegom was, net als de gasten, alvast erg te vinden voor het idee, want "zo kan tenminste zonder stress getrouwd worden".

Vakantiepark

Het feest ging in ieder geval niet ongemerkt voorbij, want de plaatselijke bevolking vond het maar niets dat elf Amerikaanse koppels in 2001 zonder kleren kwamen trouwen in een Jamaicaans vakantiepark. Zelfs tijdens de huwelijksplechtigheid stonden buiten het park mensen te protesteren. Maar de 200 gasten werden alvast in de watten gelegd, met champagne en bruidstaart. Predikant Frank Cervasio zag alvast geen problemen bij de inzegening: "Ik hou ervan om naakte huwelijken te voltrekken. Dat is zo natuurlijk." Het protest stierf uiteindelijk een stille dood.

lees ook