Jean-Jacques Goldman is populairste Fransman

De Franse zanger en gitarist Jean-Jacques Goldman is de populairste Fransman. Dat blijkt uit een lijstje van het blad Journal du Dimanche. De lijst wordt al meer dan 25 jaar samengesteld en Goldman komt van niets op nummer 1 terecht.

Goldman had vooral in de jaren 80 hits zoals "Je marche seul", "Là-Bas" en "Je te donne". Hij schreef ook nummers voor artiesten als Johnny Hallyday, Patricia Kaas en Céline Dion. De laatste tien jaar kwam hij niet meer op het voorplan, maar blijkbaar leeft hij voort in de harten van de Fransen.

Acteur Omar Sy, die vorig jaar nog op nummer 1 stond, valt terug naar de 2e plek. Op 3 staat actrice Sophie Marceau. Voormalig tennisspeler Yannick Noah valt terug naar de 10e plek, terwijl ex-voetballer Zinedine Zidane op de 18e plaats staat. Een opmerkelijke stijger is ex-president Nicolas Sarkozy. Hij staat op 20, terwijl de huidige president François Hollande op nummer 44 prijkt.