Nr. 4 - Optreden van "dronken" Daan al na halfuur voorbij

De laatste editie van het Antwerpse festival Linkerwoofer is gisteravond wat in mineur geëindigd. Het optreden van Daan was al na een halfuur afgelopen. De zanger zou dronken op het podium gestaan hebben, waardoor zijn muzikanten er dan maar vroegtijdig de brui aan gaven.
Lies Borgers
Daan op Genk on Stage eind juni.

Het online muziekmagazine daMusic schrijft dat Daan dronken op het podium stond en zijn teksten vergat. Na een halfuur hadden de muzikanten van de artiest er genoeg van. Daarop sloeg Daan zijn gitaar nog stuk en wandelde van het podium. Zijn laatste woorden waren "Groepen hebben ook hun eigen karakter. We praten er later wel over. Love you, danku." (zie filmpje onderaan)

Er volgde gisteravond geen statement van de festivalorganisatie. Tom Barman startte vroeger dan gepland zijn dj-set. Op Twitter regende het verontwaardigde reacties (zie reacties onderaan). En ook op de Facebookpagina van Daan uitten heel wat fans hun ontgoocheling.

Gisteren was de laatste dag van de laatste editie van Linkerwoofer. Het festival kon dit jaar rekenen op een recordaantal van 35.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er nog 28.000.