Peter Capaldi is nieuwe hoofdrolspeler in "Dr. Who"

De Schotse acteur Peter Capaldi is gecast als de nieuwe hoofdrolspeler in de populaire Britse tv-serie "Doctor Who". Hij wordt de twaalfde acteur die het personage van de Doctor zal vertolken. "Doctor Who" is een sciencefictionreeks over een buitenaards wezen dat de aarde beschermt tegen buitenaardse dreigingen.
Invision2013

Wie de nieuwe Doctor zou vertolken, hield de Britten al een tijdlang in spanning. Het nieuws werd bekendgemaakt in een grote live-uitzending op BBC. "Het is zo fantastisch dat ik dit niet langer geheim hoef te houden", zei Capaldi. "Dit is een enorm privilege. Zoals de Doctor zelf voel ik me in een staat van opperste angst en blijdschap. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Capaldi is 55 jaar oud. Dat is even oud als William Hartnell toen hij gecast werd voor de rol van de eerste Doctor in 1963. De serie viert dit jaar zijn 50e verjaardag.

Doctor Who is een Time Lord, een eeuwenoud ras dat op de planeet Gallifrey woont. Hij vecht tegen zijn aartsvijanden, de Daleks. Na zijn dood wordt hij telkens opnieuw geboren in een andere gedaante. Hij zal zijn elfde transformatie ondergaan in de kerstspecial van 2013. Dan zal Capaldi de fakkel overnemen van Matt Smith, die nu de rol vertolkt.