Proces tegen leiders Moslimbroederschap start op 25 augustus

Het proces tegen 2 toplui van de Moslimbroederschap in Egypte zal op 25 augustus van start gaan. Dat heeft het Egyptische staatsagentschap bevestigd. De spirituele leider Mohammed Badie en zijn adjunct Khairat al-Shater worden beschuldigd van medeplichtigheid bij de moord op 8 demonstranten een maand geleden.
Mohammed Badie (links) en Khairat al-Shater.

De moorden vonden plaats in de nacht van 30 juni op 1 juli op straat voor het hoofdkwartier van de Moslimbroederschap in Caïro.

Het massale protest tegen het regime van Mohammed Mursi barstte toen in alle hevigheid los. De 8 demonstranten kwamen om tijdens een vreedzame betoging.

De spirituele leider van de Moslimbroederschap Mohammed Badie en zijn adjunct Khairat al-Shater worden verdacht van medeplichtigheid bij hun dood. Vandaag maakte het Egyptische staatspersagentschap bekend dat hun proces op 25 augustus van start gaat.

Eerder was een arrestatiebevel tegen hen uitgevaardigd. Al-Shater zit momenteel al in voorarrest terwijl Badie nog op vrije voeten is.

Ook de andere leider van de Moslimbroederschap Rashad Bayoumi zal voor dezelfde aanklachten terechtstaan. Nog 3 anderen hangt in deze zaak een aanklacht wegens moord boven het hoofd.