Station Blankenberge verdwijnt na de zomer

Na de zomervakantie verdwijnt het station van Blankenberge. Het gebouw dateert uit 1937. Omdat het te fel verouderd is, wordt het station vanaf oktober gesloopt en vervangen door een nieuwbouw.
BELGA/DECONINCK

Het station van Blankenberge werd in gebruik genomen in 1937 en bevat invloeden van de bekende Belgische architect Henri Van de Velde. Het gebouw werd in de loop der jaren wel opgefrist, maar is nu fel verouderd.

Vanaf oktober wordt het gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. "Zodra we met de afbraak starten, zal een tijdelijk loket geopend worden in de vroegere bibliotheek, die vlakbij ligt. Mensen zullen daar hun kaartjes kunnen kopen en kunnen wachten op de trein", zegt schepen van Mobiliteit Johan Van Eeghem (SP.A).

Over twee jaar zou het nieuwe station van Blankenberge klaar moeten zijn. Op het terrein errond komen er winkels, woningen en een parkeertoren.

Meest gelezen