2 doden na aanvaring tussen jacht en tanker

In Zeeland is op het kanaal door Zuid-Beveland een jacht met motor overvaren door een gastanker. Het ongeval gebeurde in Wemeldinge, vlak aan de Oosterschelde die erg populair is voor plezierboten. Twee opvarenden van de motorboot zijn omgekomen.

De Duitse tanker was op weg naar de haven van Antwerpen. Er was verwarring over het aantal opvarenden op het jacht: aan boord van het jacht bevonden zich volgens getuigen vier mensen, al had de veiligheidsregio Zeeland officieel maar weet van twee personen. Dat bleek uiteindelijk ook het geval te zijn.

Eén opvarende, een vrouw, werd vrij snel teruggevonden. Ze werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis in Goes, waar ze later overleed. Later werd een tweede lichaam uit het water gehaald. De twee slachtoffers zijn een man van 61 en zijn vrouw van 63 uit Hulst in Zeeuws-Vlaanderen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke. Het bootje zelf zat klem onder de tanker en dat bemoeilijkte de reddingsactie. Nadat het onder de tanker vandaan was gehaald, zochten de hulpverleners naar andere opvarenden. De reddingsdiensten gaan ervan uit dat er maar twee mensen aan boord waren en dat het aantal slachtoffers dus niet meer zal oplopen.

De scheepvaart op het Kanaal door Zuid-Beveland is stilgelegd. Het jacht lag te wachten bij de Postbrug toen het werd overvaren.