"Geen record, maar we zijn tevreden"

De organisatie van de Lokerse Feesten is tevreden met de opkomst dit jaar. In 10 dagen tijd kwamen 125.000 festivalgangers naar Lokeren. Dat zijn er 10.000 minder dan vorig jaar, maar dat was volgens de organisatie een recordeditie die moeilijk te evenaren was. Het tweede podium krijgt een positieve evaluatie.
De festivaldag met Deep Purple was volledig uitverkocht.

De Lokerse Feesten deden het dit jaar voor het eerst met twee podia. In de stedelijke fuifzaal, vlak naast het festivalterrein, bood de "Red Bull Elektropedia Room" plaats aan 1.200 festivalgangers. De organisatie spreekt van een succes en heeft nu al beslist om het tweede podium volgend jaar te behouden.

Het hoofdpodium, waar plaats is voor ongeveer 15.000 mensen, was alleen vorige week dinsdag uitverkocht voor de optredens van Deep Purple en Alice Cooper. Vorig jaar waren er nog 2 volledig uitverkochte dagen.

"Het eerste weekend was iets minder, maar vanaf dinsdag was de opkomst heel goed", zegt woordvoerder Bruno Van Eetvelde. "Vrijdag was het festival met het optreden van Netsky net niet uitverkocht. Ook zaterdag was het terrein heel goed gevuld. De heisa rond Daan heeft ervoor gezorgd dat hij zijn beste optreden wou geven, en dat hebben we eigenlijk wel gemerkt. Het publiek deed volop mee en het was een pakkend optreden."

"We zijn ook zeer tevreden dat we deze week de verschillende afzeggingen snel hebben kunnen opvangen en sterke vervangers gevonden hebben", besluit de woordvoerder. De Lokerse Feesten eindigen gisteren met optredens van onder meer Axelle Red, Ozark Henry en Texas.