"Ik wist niet dat ze kerken sloten, en toch niet op zondag"

De Britse Sarah Greep (43) heeft de voordelen van Twitter mogen ondervinden. De vrouw bracht een bezoekje aan de kerk van Plymouth, maar ze zat er langer vast dan ze wellicht had gedacht. Greep werd per ongeluk opgesloten en besloot te tweeten voor haar redding.

Greep had zich in de kerk afgezonderd in de kapel. Toen ze naar buiten wilde, bleek tot haar grote verbazing de kerk leeg en waren de deuren op slot. Vrijwilligers hadden haar niet opgemerkt en hadden afgesloten.

Het was zondag een zonnige dag en Greep twijfelde of ze iemand zou bellen "want de mensen waren toch met andere zaken" bezig. Uiteindelijk vond ze een papiertje met telefoonnummers van vrijwilligers van de kerk. Greep kon echter niemand bereiken.

Uiteindelijk belde ze niemand op, zelfs haar echtgenoot niet. Ze besloot -heel eigentijds- tweets de wereld in de sturen: "Ik zit vast in St. Andrews! Ik zat in de privé-kapel en toen ik eruit kwam, was iedereen weg en waren de deuren op slot. Plymouth. Help."

Filmpje in de kerk

Greep tweette intussen lustig voort. "Het is hier kalm en vredig. Ik ben niet gehaast." Op haar zoektocht naar een uitweg botste de vrouw ook op de kerkwijn. "God zou er zich niet aan storen mocht ik -als het écht nodig bleek- wat tot mij nemen", dacht Greep. Om de stilte wat te doden filmde Greep zichzelf in de kerk en deed nog maar eens haar verhaal. "Ik wist niet dat ze kerken sloten, en toch niet op zondag",  loopt Greep lachend door de kerk.

Na een paar uur kwam eindelijk de verlossing: de lokale politie kreeg de tweets onder ogen en wist iemand te bereiken met de sleutels van de kerkdeuren. Voor Greep kwam er een einde aan haar opsluiting, hoewel ze het niet erg vond. "Er zijn slechtere plaatsen om vast te zitten, hoewel... 's nachts zou ik het vast allemaal niet zo kalm ondergaan."

lees ook