Biedingsstrijd om pianobouwer Steinway

De iconische vleugelpianofabrikant Steinway Musical Instruments heeft een nieuw overnamebod ontvangen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend, zonder de naam van de bieder te noemen. Met 38 dollar per aandeel overtreft het bod dat van investeerder Kohlberg & Company.

Kohlberg & Company bood vorige maand 35 dollar per aandeel en waardeerde het bedrijf daarmee aan 438 miljoen dollar (330 miljoen euro). Beleggers zetten het aandeel Steinway in de ochtendhandel op Wall Street bijna 9 procent in de plus op 39,30 dollar, wat impliceert dat zij rekenen op een nog hoger bod op het bedrijf.

Steinway, dat in 1850 door de Duitse immigrant Heinrich Engelhard Steinweg in de Verenigde Staten werd opgericht, is sinds 1996 beursgenoteerd. De beursafkorting luidt LVB, de initialen van Ludwig van Beethoven. De vleugels worden gebouwd in New York en Hamburg, maar Steinway maakt tegenwoordig ook blaasinstrumenten en slagwerk.