Channel Zero brengt woensdag hulde aan overleden drummer

Het optreden van de Belgische metalband Channel Zero op het Brussels Summer Festival gaat door. De band zal woensdagavond op de Brusselse Kunstberg met een korte akoestische set een muzikaal eerbetoon brengen aan drummer Phil Baheux, die zaterdag op 45-jarige leeftijd overleed.
Drummer Phil Baheux (45) overleed zaterdag.

"Voor de bandleden, maar ook voor alle fans wordt het een hulde aan de muzikant én de mens die Phil Baheux was", zo staat in een persbericht van de organisatie. Voor de gelegenheid wordt er op het podium ook een groot scherm geplaatst. Daarop zullen foto's en videobeelden van de overleden drummer getoond worden. "Fans, crew en dierbaren kunnen daar afscheid nemen van Phil", aldus Marlon Waghemans, de manager van Channel Zero.

Alle andere geplande concerten van Channel Zero worden na het plotse overlijden wel geannuleerd, luidt het nog. Channel Zero zou op 24 augustus nog optreden tijdens Boerenrock in Kortenaken. Dat gaat dus niet door.

Channel Zero bracht in 1992 zijn eerste album "Channel Zero" uit. De doorbraak kwam er met het album "Unsafe" in 1995. Twee jaar later splitte de groep, maar in 2010 kwam er een reünie. De groepsleden waren bezig met de opnames van een nieuw album, maar die werden na het tragische nieuws opgeschort.

Het Brussels Summer Festival vindt plaats van 9 tot en met 18 augustus in de omgeving van het Koningsplein. Naast muziek zijn er ook allerlei andere activiteiten zoals straattheater en animatie.