Daan: "Het was pure euforie, een ontlading"

Daan gaf zaterdag op de Lokerse Feesten zijn critici lik op stuk met een gesmaakt optreden waarin hij de draak stak met zichzelf. "Het was pure euforie, een ontlading", zei de zanger vanmorgen op Studio Brussel.

Na zijn mislukte optreden op Linkerwoofer een week geleden kwam Daan in een mediastorm van jewelste terecht. Zijn band was na enkele nummers het podium afgestapt omdat de zanger schijnbaar dronken was en er niets van bakte. Op de sociale media regende het verontwaardigde reacties.

Op de Lokerse Feesten beloofde Daan revanche. En die kwam er ook met een vlekkeloos gespeeld en door het publiek gesmaakt concert. "Je kan er soms naast zitten, maar zaterdag was pure euforie", aldus Daan op Studio Brussel. "Het was een ontlading, zeker als je je zeven dagen lang alleen maar hebt moeten verdedigen. Dat zijn zalige momenten."

Daan sloeg mea culpa op het podium in Lokeren en vertelde het publiek dat hij een "behoorlijke kutweek" achter de rug had. Tijdens het concert stak de zanger regelmatig de draak met zichzelf. Zo begon hij solo, waarna hij "zocht" naar zijn bandleden. Hij maakte ook een grapje met de technicus over het stukslaan van zijn gitaar.

Al liet hij andere vondsten dan weer liggen. "Ik was van plan om de nieuwe gitaar vol te plakken met tape en daarmee op te komen, om te doen alsof ik de gitaar toch nog had kunnen herstellen", zegt hij. Een ander idee dat niet gebruikt werd, was om de politie op het podium te vragen om een alcoholtest af te nemen.

Op het einde van het concert bedankte Daan zijn fans nog voor de steun. "The best is yet to come", beloofde hij. Deze week brengt de zanger ook een nieuwe single uit, "La crise", een nummer van zijn laatste, grotendeels Franstalige album, "Le Franc Belge". Een toepasselijke titel, zo beseft Daan. "Maar volledig toeval."