Herkansing in school met gestolen vragen

De leerlingen van de Rotterdamse Ibn Ghaldoun-school beginnen vandaag aan de herexamens. Eind mei kwam aan het licht dat de vragen van 27 examens waren gestolen en doorverkocht. Die examens werden daarop allemaal ongeldig verklaard.
Een van de leerlingen aan het werk.

De hele zaak veroorzaakte heel wat ophef in Nederland. De eindexamens worden namelijk centraal georganiseerd voor een hele regio. De diefstal had daarom gevolgen kunnen hebben voor duizenden leerlingen, maar uiteindelijk bleef het aantal herexamens beperkt tot de leerlingen van de Rotterdamse school.

Een deel van de leerlingen heeft al een aantal van de examens afgelegd in de eerste herkansingsperiode, vlak na het einde van het schooljaar. De overigen moeten deze week opnieuw aan de slag. Sommigen van hen moeten tot zeven examens opnieuw afleggen.