Hoe groot is de kans dat je je trouwring terugvindt?

Als je trouwring rond je vinger wat losjes zit, ben je hem natuurlijk snel kwijt. Vervelender is het wanneer je op dat moment net aan het peddelen op het water bent en niets in de gaten hebt. Het overkwam de onfortuinlijke Richard Ford die er het hart van in was. Hoe groot is dan nog de kans dat je het kleinood terugvindt: ontzettend klein, maar niet onbestaande...
© Newsteam / SWNS Group

Midden juli was Ford met zijn maten op de rivier Tame (Staffordshire) voor een fijn dagje peddelen op een surfplank. Na anderhalve kilometer merkt hij dat zijn trouwring weg is. "Ik was er kapot van. Ik heb het niet voor juwelen maar de trouwring was speciaal voor mij. Ik was een stukje van mezelf kwijt", doet Ford zijn verhaal. Hij trouwde vorig jaar met schooljuffrouw Jen en had dus zijn ring nog niet zo gek lang om zijn vinger.

Samen met vrienden wordt besloten om een speld in een hooiberg te zoeken. Gedurende 24 uur snorkelen de vrienden in de rivier. Niet in het ijle weg echter. Tijdens het uitstapje werden foto's genomen, foto's waarop nog duidelijk te zien is wanneer Ford nog voor het laatst zijn ring draagt. De vrienden baseren zich op die foto's om hun zoekgebied af te bakenen.

Na uren en uren vindt vriend Neil als bij wonder de ring onder een steen. Ford die nog naarstig zoekt, weet van niets en Neil besluit zijn reactie te filmen. Dient het gezegd te worden dat het er een is van uitzinnige vreugde?

© Newsteam / SWNS Group
© Newsteam / SWNS Group

lees ook