Nieuwe internetextensie .brussels krijgt groen licht

ICANN, de internationale autoriteit op het vlak van domeinnaambeheer, heeft het aanvraagdossier voor de extensie .brussels aanvaard. Dat meldt Data News. De extensie .brussels, in het leven geroepen op vraag van de Brusselse overheid, zal ten vroegste eind volgend jaar worden gelanceerd.

ICANN gaf zo'n week geleden al groen licht voor de extensie .vlaanderen, en de organisatie doet dat nu ook voor .brussels. De officiële goedkeuring van dossiers is een eerste belangrijke stap in de uitrol van een nieuwe internetextensie.

De extensie .brussels werd in het leven geroepen op vraag van de Brusselse overheid. Ze moet Brussel op internationaal vlak profileren en de extensie laat bovendien bedrijven, overheden en privépersonen toe om hun band met de hoofdstad te benadrukken.

De nieuwe extensie zou ten vroegste eind volgend jaar verwelkomd kunnen worden in het internetlandschap, een meer realistische datum is allicht de eerste helft van 2015. Eens de extensie gelanceerd is, zal iedereen er gebruik van kunnen maken.