Opnames van "Wauters versus Waes" eisen hun tol

Tom Waes en Koen Wauters zijn al een tijdje bezig aan de opnames van "Wauters versus Waes", een programma waarin de presentatoren een reeks uitdagingen aangaan. Dat het er hevig aan toe gaat, blijkt uit het feit dat ze allebei al blessures hebben opgelopen. "Het risico van het programma", zegt Wauters in Het Laatste Nieuws.
© VRT

"Wauters versus Waes" komt pas in de loop van 2014 op het scherm op Eén en VTM, maar de opnames zijn al een tijdje aan de gang. Het gaat er hevig aan toe en dat eist zijn tol, zo blijkt. Zowel Wauters als Waes hebben al blessures opgelopen.

Tom Waes scheurde zijn buikspieren bij de voorbereidingen van een uitdaging. "Het is een vervelende blessure", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik kan 's morgens amper uit bed en uit de auto stappen is ook heel pijnlijk. Gelukkig kwam die spierscheur net voor een geplande pauze. Ik moet het immers vier tot zes weken rustig aan doen en dat is niks voor mij."

Koen Wauters belandde al meermaals in de ziekenboeg. Bij een val kneusde hij eerst enkele ribben en daarna ontwrichtte de Clouseau-zanger zijn schouder. "Geen complete ontwrichting, wel de ligamenten verrekt. Genoeg ellende die er ook voor zorgde dat ik eind juni niet kon of mocht racen."

Ten slotte liep het ook nog eens fout bij een sessie trampolinespringen. Wauters belandde op zijn hoofd en heeft sindsdien last van pijn aan zijn hoofd en zijn nek. De bekende kinesist Lieven Maesschalck staat de presentator bij om zich klaar te stomen voor de volgende uitdagingen, die in september starten.

In alle geval ziet Wauters het nog zitten om voort te doen. "Het is het risico van "Wauters versus Waes". Dat hebben we onszelf op de hals gehaald. We willen allebei graag winnen en gaan er vol voor. Dan moet je kunnen en willen afzien."