Prince verbaast met korte show en fotoverbod

De twee verrassingsconcerten van Prince gisteren in Paradiso in Amsterdam zijn niet helemaal vlekkeloos verlopen. Fans die een foto van de zanger wilden nemen met hun smartphone, werden uit de zaal gehaald en het tweede optreden van de avond bleek een heel stuk korter dan het eerste.
Archieffoto

Echte verrassingsconcerten waren de optredens in Amsterdam niet. Ze waren twee dagen op voorhand aangekondigd, zodat de fans nog snel een ticket konden proberen bemachtigen. De twee keer 1.500 kaartjes waren overigens in enkele minuten de deur uit, ondanks het prijskaartje van 100 euro per stuk.

Het eerste concert begon om 19.30 uur en duurde zo'n twee uur. Het tweede optreden van de popster startte rond middernacht. Prince had er toen blijkbaar iets minder zin in, want dat concert was negen nummers korter dan het eerste, onder meer de grote hits "1999" en "Purple rain" ontbraken op de setlist.

Op Twitter werd ook melding gemaakt van extreme veiligheidsmaatregelen en eisen. Zo was foto's maken van de zanger ten strengste verboden. Dat was ook duidelijk aangegeven in de zaal. Wie het toch probeerde, werd door de security naar de uitgang gebracht.

Er zijn overigens berichten dat Prince vanavond opnieuw een concert geeft in Paradiso, maar dat is nog niet officieel bevestigd.