Wim Baes is net geen "supercrack"

Oostendenaar Wim Baes is er net niet in geslaagd om de zevende "supercrack" te worden in de Canvasquiz "De Canvascrack". Baes raakte wel tot aan tafel 20, maar hij wist geen 3 juiste antwoorden te geven.
© VRT

Het zag er nochtans goed uit voor Wim Baes uit Oostende. Hij won vlot zijn 18e en 19e tafel en kon zich dus opmaken voor het finale eindspel om de 20e tafel. Dat wil zeggen dat hij voor de 20e keer moest winnen van een tegenstrever.

Zijn tegenstander was Dirk Laceur, een man tegen wie Baes vorige week al 3 keer had gelijkgespeeld. Deze keer haalde Wim Baes het laken naar zich toe met een score van 1-2.

Het reglement van "De Canvascrack" zegt echter dat de crack minstens 3 juiste antwoorden moet hebben, dus presentator Herman Van Molle stuurde Wim Baes onherroepelijk naar huis. De Oostendenaar kreeg wel de helft van het bedrag dat hij tot dan toe had gewonnen: 6.000 euro.

“Ik heb inderdaad pech gehad bij de laatste tafel, maar anderzijds moet ik eerlijk toegeven dat ik voordien ook een aantal keren geluk heb gehad", vatte Wim Baes zijn nederlaag sportief op. "De laatste tafel is natuurlijk het pijnlijkste moment om te verliezen, maar ik heb uiteindelijk niets verloren, wel een bedrag gewonnen."

Wim Baes nestelt zich met zijn 40 gespeelde en 19 gewonnen tafels in de top 10 van de beste "Canvascrack"-kandidaten aller tijden.