"Het Zwitserse pardon was niet nodig"

De Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey heeft op de rode loper van de première van "The butler" mea culpa geslagen over haar uitlatingen over discriminatie in Zwitserland. Ze betreurt dat ze details over de plaats heeft gegeven.
A2013

Wereldwijd verscheen het incident in de pers. Winfrey wou in een boetiek in Zürich een handtas bekijken, maar de verkoopster weigerde een stuk van meer dan 20.000 euro te tonen.

Na het incident kreeg Winfrey excuses van het Zwitserse bureau voor toerisme en de boetiek. "Het was geen aanklacht tegen Zwitserland of tegen die winkel. Het ging om één persoon die me niet de mogelijkheid bood de tas te bekijken. Excuses zijn overbodig", aldus Oprah Winfrey.

De verkoopster werd enkele dagen geleden geïnterviewd door de Zwitserse krant Blick. "Ik slaap al dagen niet meer. Het is absoluut onwaar dat ik de tas niet liet zien uit racistische overwegingen", klonk het.