Begrafenis Friso op 16 augustus in besloten kring

De begrafenis van prins Friso is op vrijdagmiddag 16 augustus in besloten kring in Lage Vuursche in de gemeente Baarn. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). In de Oostenrijkse wintersportplaats Lech wordt donderdag tijdens een bergmis stilgestaan bij het overlijden van de Nederlandse prins.

De begrafenis van prins Friso vindt plaats in besloten kring. Dat meldt de RVD. Na een dienst in de Stulpkerk in Lage Vuursche (kleine foto) wordt de prins begraven op de daarbij gelegen begraafplaats.

De familie heeft niet gekozen voor een bijzetting in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. Waarschijnlijk is voor Lage Vuursche gekozen omdat prins Friso opgroeide op kasteel Drakensteyn in Baarn.

De dienst wordt geleid door dominee Carel ter Linden. Later dit jaar zal er een herdenkingsbijeenkomst voor prins Friso plaatsvinden.

"Bidden voor Friso tijdens bergmis"

In Lech, het wintersportdorpje in Oostenrijk waar de Nederlandse prins verongelukte, wordt er tijdens een bergmis stilgestaan bij het overlijden van de prins. Donderdag 15 augustus is het Maria-Hemelvaart, een belangrijke feestdag in Oostenrijk. In Lech wordt dan traditioneel een bergmis gehouden.

"We hebben met de kerk afgesproken dat we tijdens die mis zullen bidden voor prins Friso", zegt burgemeester Ludwig Muxel. Volgens de burgemeester is de bergmis een waardige manier om Friso te herdenken.

"17 februari 2012 was een zeer moeilijke dag voor ons dorpje. Daarna hoopten we dat hij beter zou worden. We hoopten eigenlijk op een mirakel", aldus de burgemeester.