Boekenverkoop in Vlaanderen in stijgende lijn

De boekenverkoop in Vlaanderen ging er in de eerste helft van 2013 op vooruit met een stijging van 3,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van Boek.be. Vooral de literaire fictie en de strips (+14 procent) deden het goed. "Inferno" van Dan Brown voert de algemene top 10 van meest verkochte boeken aan.
"Inferno" van Dan Brown is voorlopig het best verkochte boek van 2013.

"Inferno" van Dan Brown kwam midden mei op de markt en overklaste in de daaropvolgende zes weken alle andere boeken. In de fictierangschikking wordt Brown gevolgd door de nieuwe Pieter Aspe en het onvermijdelijke "Vijftig tinten grijs" van E.L. James. Ook de twee andere delen in de trilogie staan nog in de top 10.

De top 3 van de strips wordt aangevoerd door deel 135 van "De Kiekeboes", gevolgd door de eerste strip in de "Amoras"-reeks (foto in tekst) en deel 136 van "De Kiekeboes".

Bij de non-fictie vrijetijdsboeken steekt "Ons kookboek" van de KVLV met kop en schouders uit boven alle boeken van de televisiekoks. Het was dan ook sinds 1999 geleden dat het boek nog een nieuwe editie kreeg. Op plaatsen twee en drie volgen de laatste boeken van Pascale Naessens en Jeroen Meus.

Bij de informatieve non-fictie spant "Ten oorlog" van Arnout Hauben en Johanna Spaey de kroon.

Een opvallende evolutie in de eerste helft van 2013 was de groei van de onlineverkoop met meer dan 20 procent. De internethandels zijn nu goed voor 10,5 procent van de boekenmarkt.