Drummer van The Charlatans (44) overleden

De Britse muzikant Jon Brookes is op 44-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Brookes was een van de stichtende leden van de Britse rockgroep The Charlatans.
The Charlatans stond vorig jaar zonder Jon Brookes op de Lokerse Feesten.

The Charlatans brak begin de jaren 90 door met nummers als "The only one I know", "Can't get out of bed" en "One to another".

Jon Brookes werd in 2010 onwel tijdens een concert in de VS. Er werd een hersentumor bij de drummer vastgesteld en hij werd overgevlogen naar het VK voor behandeling. Hij onderging verschillende operaties en is nu bezweken aan de gevolgen van de hersentumor.

"Ik ben helemaal verscheurd. Jon Brookes was niet alleen mijn vriend en onze drummer, hij was ook een inspiratie voor zo veel mensen. Sterkte voor de familie van Jon", reageert frontman Tim Burgess op het overlijden van Jon Brookes.