E314 in Rotselaar opnieuw vrij na ongeval

De E314 in Rotselaar richting Leuven is opnieuw volledig vrij voor het verkeer. Om 9 uur reed ter hoogte van het tankstation een vrachtwagen achteraan in op een file. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.

De chauffeur werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurder van de aangereden vrachtwagen werd lichtgewond in het ziekenhuis opgenomen.

Het takelen van de twee vrachtwagens sleepte de hele voormiddag aan. De snelweg was een tijdlang volledig versperd. Omdat de vrachtwagens zich op de pechstrook bevonden, kon nadien de linkerrijstrook worden vrijgemaakt voor het verkeer. Volgens Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum stond er op een gegeven moment zo'n 10 kilometer file vanaf Tielt-Winge. De vertraging liep op tot 1 uur.