Gents muziekfestival OdeGand pakt uit met 60 concerten

Het muziekfeest OdeGand, de culturele seizoensopener op en langs het Gentse water, presenteert op 14 september 60 concerten in de meest uiteenlopende muziekgenres. Het slotspektakel is een samenwerking met de Vlaamse Opera.

Het programma van de 11e editie van OdeGand waaiert opnieuw uit van klassiek over fado tot wereldmuziek en jazz. De optredens vinden in verschillende Gentse cultuurhuizen plaats, met dit jaar de Sint-Annakerk en de Minardschouwburg als nieuwe locaties.

Het optreden van het duo Eriksson Delcroix wordt een van de hoogtepunten, beloven de organisatoren. "Bjorn Eriksson, componist van The Broken Circle Breakdown, en zangeres Nathalie Delcroix brengen niet alleen bluegrass, maar speciaal voor OdeGand ook country en folk, een mooie samensmelting van hun muzikale werelden. Er is ook nog taiko-drummer Art Lee, leider van Wadaiko Tokara en de enige niet-Japanner ooit die de befaamde Tokyo International Wadaiko Contest won. In 2014 viert de groep zijn tiende verjaardag met een nieuwe wereldtournee, voor OdeGand geven ze graag een voorsmaakje", zegt organisator Serge Platel.

Afsluiter is het slotconcert op de Gras- en Korenlei. "We werken samen met het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera en hun solisten. De highlights van het operagenre komen zeker aan bod, maar de andere acts blijven voorlopig nog een verrassing", aldus Platel. Tickets voor OdeGand kosten 27 euro en geven toegang tot alle concerten. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.