Hevige brand vernielt woning en atelier

In Wevelgem heeft een hevige brand een huis en een auto-atelier volledig in de as gelegd. De bewoners konden het huis op tijd verlaten. Ze raakten niet gewond, maar verkeerden in shock.

Het vuur ontstond rond 23.45 uur in een huis met een auto-atelier in de Hoge Posthoornstraat, toen de bewoner nog aan een oude wagen aan het werken was. De man probeerde de brand zelf nog te blussen, maar dat lukte niet. Samen met zijn vrouw en kleinkind kon hij op tijd de woning verlaten.

Het vuur verspreidde zich razendsnel, ook de omwonenden moesten worden geëvacueerd. De brandweer van Wevelgem moest versterking inroepen van de brandweer van Menen en Kortrijk. Het duurde ongeveer een uur voor de brand onder controle was, er moest nog lang worden nageblust. Omdat er in de garage enkele gasflessen en brandbare producten stonden, werd een tijdlang een veiligheidszone afgebakend.

De man, zijn vrouw en hun kleinkind werden ter preventie naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren in shock, maar maken het goed. De schade in de woning is groot. In de garage stonden een vijftal wagens, ze zijn allemaal vernield. De gemeente zoekt een oplossing voor het gezin.