Lady Gaga brengt single sneller dan gepland uit

De Amerikaanse popzangeres Lady Gaga heeft in allerijl haar nieuwe single "Applause" uitgebracht. "Een popnoodgeval is onderweg", tweette Gaga naar aanleiding van de release.

De eerste single van het nieuwe album "Artpop" zou normaal pas op 19 augustus worden uitgebracht, maar het voorbije weekend lekten er al beelden van lage kwaliteit van de nieuwe single "Applause" op het web.

Eerst mobiliseerde Gaga haar fans om lekken te melden, maar dat was dweilen met de kraan open. De zangeres heeft dan maar beslist om het nummer vrij te geven. Het nummer is gepubliceerd op Youtube en wordt te koop aangeboden via iTunes.

Het album "Artpop" ligt in november in de rekken. "Artpop" is het derde studioalbum van de 27-jarige Lady Gaga. De zangeres zal "Applause" voor het eerst live zingen tijdens het gala van de MTV Awards op 25 augustus.