Leraar wapencursus schiet leerling per ongeluk neer

In de Amerikaanse staat Ohio heeft een leraar per ongeluk een van zijn leerlingen neergeschoten. De leraar gaf een cursus over het veilig omgaan met vuurwapens. Het slachtoffer werd geraakt in de arm en is alweer thuis. Hij zal geen klacht indienen. Dat weet The Columbus Dispatch.

Terwijl de leraar het een en ander uitlegde, ging het wapen plots af. De kogel ketste af op een bureau en kwam daarna in de arm van de 26-jarige man terecht. Hij moest naar het ziekenhuis voor verzorging, maar hij maakt het goed.

"Ik ben dankbaar dat de kogel mijn vrouw niet trof, die vlak naast mij zat", zei het slachtoffer achteraf. "Ik denk niet dat de leraar wist dat het wapen geladen was." De onfortuinlijke man zegt geen klacht te zullen indienen.

lees ook