Nieuwe speelfilm van Caroline Strubbe naar Toronto

De film "I'm the same I'm an other" van Caroline Strubbe is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival (TIFF). Dat vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 15 september. De prent zal er in wereldpremière worden voorgesteld.
Kris Dewitte

"I'm the same I'm an other" is de innerlijke reis van een man en een jong meisje samen op de vlucht. Op een vrachtboot richting het Verenigd Koninkrijk komt hun gemeenschappelijke verleden aan het licht. Een verleden getekend door verlies. In het geheim duiken ze samen onder in een klein appartement aan de Engelse kust.

De film is het tweede deel in een drieluik en vormt het vervolg op "Lost persons area", dat in 2009 in première ging in de Semaine de la Critique tijdens het Filmfestival van Cannes. In de hoofdrollen zien we opnieuw Kimke Desart en Zoltán Miklós Hajdu.

Het Toronto International Film Festival vertoont Caroline Strubbes tweede speelfilm als onderdeel van zijn Wavelengths programma, dat "gedurfde, visionaire en autonome stemmen aan het woord laat".

In Toronto's Vanguard programma, het festivalonderdeel waar de vinger aan de pols wordt gehouden wat aanstormend talent en nieuwe stromingen binnen de cinema betreft, zijn ook nog twee coproducties met Vlaanderen terug te vinden: "Borgman" van Alex van Warmerdam en "L'étrange couleur des larmes de ton corps", de nieuwe film van Hélène Cattet en Bruno Forzani.

Ook de TIFF-openingsfilm heeft dit jaar een Vlaams/Belgisch tintje. Bill Condons "The fifth estate" over de opgang en de val van Wikileaks-oprichter Julian Assange werd deels in Vlaanderen gedraaid.