Politie Detroit stuurt cupmaat agentes naar het hele korps

De politie van Detroit heeft zich de woede op de hals gehaald van het hele vrouwelijke korps. Bij een rondgestuurde bestelling voor nieuwe kogelvrije vesten, zat per ongeluk een rekenblad met de maten van alle politieagentes, inclusief cupmaten. Dat meldt de Telegraph.

Aan alle politieagenten en agentes was gevraagd om al hun maten door te sturen. Het korps had immers grote nood aan een nieuwe lading kogelvrije vesten. De maten, inclusief cupmaten, werden allemaal in een rekenblad verzameld.

Dat rekenblad werd eerst alleen verspreid tussen enkele hogere officieren. Tot een van hen niet gezien had dat er een bijlage hing aan de bestelling en heel de zwik doorstuurde naar het voltallige politiekorps van Detroit.

Veel vrouwelijke agenten dienden al een klacht in. Blijkbaar konden de mannelijke collega's het niet laten misplaatste grapjes te maken over de maten van hun vrouwelijke collega's. De politieleiding heeft zich geëxcuseerd en belooft "de nodige stappen te ondernemen". Volgens de vrouwen is het kwaad echter al lang geschied.

lees ook