Rommelrock overgenomen door My Music Events

My Music Events heeft de organisatie van het heavymetalfestival Rommelrock, dat door de Maasmechelse burgemeester Raf Terwingen (CD&V) verboden wordt, overgenomen. Het festival zal verhuizen naar een club in Limburg, waar maximaal zeshonderd bezoekers toegelaten zijn. Waar dat precies zal zijn, is nog niet duidelijk.

Koen Haerden, die de bands heeft vastgelegd, zag zich enigszins genoodzaakt tot die beslissing nadat het hof van beroep in Antwerpen gisteren oordeelde dat het onbevoegd was om te oordelen over de beslissing van burgemeester Terwingen. Die verbood het festival in Maasmechelen uit vrees voor mogelijke confrontaties tussen de rivaliserende motorclubs Outlaws en Hells Angels.

In principe had Rommelrock plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus, maar door de nieuwe ontwikkeling zullen de echte headliners, zoals onder meer Therion, Haggard en Civil War, op zaterdag optreden. "De bands die vrijdag geprogrammeerd stonden, zullen op een later tijdstip in het najaar de kans krijgen hun ding te doen. De metalmuziek primeert. Daarom dat ik het ook heb afgegeven", vertelde Koen Haerden, die betrokken zal blijven bij de organisatie van het nieuwe concept.

"Als festival hebben we een onbesproken reputatie, maar blijkbaar kan het voor de burgemeester niet. Hij blijft bij zijn beslissing. Ik ben tot het einde gegaan. Wat mij eventueel rest is een procedure via de Raad van State, maar dat is een werk van langere adem", zuchtte Haerden.

Haerden kreeg vandaag trouwens nog nieuws uit onverwachte hoek, want blijkbaar zijn de Hells Angels ook bereid aan de burgemeester te laten weten dat ze niet zullen opdagen tijdens Rommelrock. Eerder had de motorclub Outlaws dezelfde garantie gegeven.

De al verkochte tickets voor Rommelrock blijven geldig.