Sportpaleis en Lotto Arena in top 10 succesvolste zalen

Het toonaangevende muziekindustrieblad Billboard heeft de omzetcijfers bekendgemaakt van de evenementenhallen overal ter wereld voor de periode van 1 november 2012 tot 31 mei 2013. Zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena doen het goed.
Het Sportpaleis in Antwerpen.

Het magazine Billboard zet het Sportpaleis in Antwerpen op de 9e plaats in zijn halfjaaroverzicht van omzetcijfers. Het gaat om een lijst van evenementenhallen met een capaciteit van meer dan 15.000 bezoekers. De Lotto Arena bekleedt dan weer de 8e plaats in de rangschikking van zalen met een capaciteit van 5.001 tot 10.000 toeschouwers.

Wat het aantal toeschouwers betreft, staat het Sportpaleis op de 4e plaats in de top van Billboard. De zaal in Antwerpen kreeg in de periode van 1 november 2012 tot 31 mei 2013 maar liefst 633.081 bezoekers over de vloer. De Lotto Arena bekleedt met 175.799 toeschouwers de 7e plaats in de lijst van middelgrote zalen.

"De plaats van onze beide Antwerpse zalen in Billboards top tien doet ons bijzonder veel plezier", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleisgroep, die ook de Ethias Arena en het Congrestheater in Hasselt uitbaat. "Dit is een mooi bewijs van het vertrouwen dat we krijgen van zowel artiesten en concertorganisatoren als van het publiek."