Vier klimmers komen om in de Franse Alpen

In de Franse Alpen zijn vier bergbeklimmers om het leven gekomen. Twee Italiaanse vrouwen overleden nadat ze onder een lawine terechtgekomen waren in het Mont-Blancmassief. In het Ecrinsmassief zijn twee vermiste Franse klimmers dood teruggevonden.
Mont Blanc

De twee Italiaanse vrouwen maakten deel uit van een groep van minstens 6 personen. Ze werden vannacht meegesleurd door een lawine op de Mont Blanc du Tacul, een berg in het Mont-Blancmassief en een van de belangrijkste routes naar de top van de Mont Blanc.

De twee vrouwen van 37 en 41 jaar oud haalden het niet. Een derde slachtoffer werd zwaargewond vanonder de sneeuw gehaald. Mogelijk is er nog een vierde slachtoffer, zeggen de hulpdiensten.

In het Ecrinsmassief zijn op de bodem van een kloof van 20 meter diep de lichamen van twee Franse klimmers, een man en een vrouw van in de 50, teruggevonden. Ze waren sinds gisteren vermist. Ze waren bezig aan een tocht naar de top van de Roche de la Muzelle.