"Meerdere doden" na ontploffing duikboot

In India zijn 18 mensen vermist na een ontploffing en een brand aan boord van een duikboot. Dat heeft een woordvoerder van de marine meegedeeld. Hoeveel slachtoffers er zijn, is nog niet duidelijk.

De ontploffing deed zich kort na middernacht voor in een duikboot in de haven van Mumbai, het vroegere Bombay. De onderzeeër raakte zwaar beschadigd en zonk, slechts een klein deel steekt nog boven het wateroppervlak uit.

Op het moment van de explosie zouden zeker 18 mensen aan boord van de onderzeeër geweest zijn. Het is niet duidelijk hoeveel van hen nog vast zitten in het vaartuig en of en hoe ernstig gewond ze zijn. De Indiase minister van Defensie heeft al gezegd dat er "meerdere doden" zijn, zonder te preciseren om hoeveel het gaat. Reddingsteams zijn ter plaatse. Volgens Indiase media zouden verschillende zeelui in het water gesprongen zijn.

Het is nog niet duidelijk wat de ontploffing veroorzaakt heeft. Mogelijk was er een kortsluiting aan boord, of een probleem met de batterijen. Sabotage wordt volgens de autoriteiten ook niet uitgesloten.

De INS Sindhurakshak is van Russische makelij en werd in 1997 in dienst genomen. In mei nog kreeg de duikboot een grote onderhoudsbeurt op een Russische scheepswerf.