CEO AOL ontslaat directeur tijdens gesprek met 1.000 werknemers

De medewerkers van AOL, de grootste internetaanbieder in de VS, keken onlangs raar op toen hun grote baas een directeur ontsloeg tijdens een conference call. 1.000 medewerkers waren getuige van het ontslag van creatief directeur Abel Lenz. Beluister de aankondiging hieronder.
AP2011

Het ontslag is te horen aan het einde van het fragment. CEO Tim Armstrong doet uitgebreid uit de doeken hoe hij het informatieplatform Patch nieuw leven wil inblazen.

De creatief directeur van Patch, Abel Lenz, die had meegewerkt aan een nieuwe versie, wilde, zoals altijd, een foto nemen van de belangrijkste spreker van de dag, maar dat was duidelijk niet naar de zin van de CEO. "Leg die camera neer", klinkt het. En seconden later: "Abel, you're fired. Out."

Zo'n 1.000 medewerkers waren getuige van het ontslag. Naar verluidt was Armstrong al langer ontevreden met de prestaties van zijn creatief directeur. Dan is het maar de vraag of dit de juiste manier was om zijn ongenoegen te laten blijken. Bovendien was de conference call bedoeld om het moraal op te krikken bij AOL.

Beluister de opmerkelijke mededeling hieronder (ontslag rond 2'):

lees ook