Drummer Channel Zero overleed aan aderbreuk

Phil Baheux, de drummer van Channel Zero, is overleden aan een aderbreuk. Dat lieten de groepsleden zelf weten op het Brussels Summer Festival, waar ze gisteren een akoestische set speelden. Baheux overleed afgelopen zaterdag op 45-jarige leeftijd.

Meer dan 2.000 mensen woonden het optreden op het Brussels Summer Festival bij. De sfeer was erg ingetogen op de Kunstberg, met een uitzonderlijk stil publiek.

Channel Zero begon zijn set met een minuut stilte, waarna ze hun nieuwe song "Angel" opdroegen aan Baheux. De familie en naasten van Baheux kwamen ook even het podium op, voor het einde van "Help".

Een fotomontage van Baheux die liep op een scherm achteraan op het podium, eindigde met: "You have given incredible joy to all of us. Thank you. We shall never forget you."

Toekomst Channel Zero nog onduidelijk

Phil Baheux werd gisterenochtend begraven. Intussen is duidelijk dat de drummer van de metalband Channel Zero overleed aan een aderbreuk.

"We zijn totaal van de kaart", aldus Channel Zero-frontman Franky De Smet-Van Damme. "Maandag hadden we eigenlijk moeten beginnen aan de opnames van onze nieuwe plaat." De band was al een jaar aan het repeteren voor het nieuwe album, maar weet voorlopig niet hoe de toekomst eruitziet.

Channel Zero moest noodgedwongen alle komende shows annuleren, maar koos ervoor om op het Brussels Summer Festival een afscheidsoptreden voor hun vriend te organiseren.

Canvas brengt eerbetoon aan Phil Baheux

Canvas zendt vanavond om 23.15 uur de aflevering van "Belpop" rond Channel Zero opnieuw uit als eerbetoon aan Phil Baheux.